Zorg dat je snel jouw auto succesvol verkoopt

Een auto snel verkopen die je het beste via een geschikte bemiddelaar. Je hebt zo zekerheid dat je ook echt een aantrekkelijk tarief voor jouw auto krijgt zonder inruil gedoe of verkoop onenigheden tussen jou en een particuliere koper. Je krijgt voor je auto snel verkopen ook een prima eerlijke waarde. Belangrijk is om de auto helder en gedetailleerd op de foto te zetten. Goede details van de binnen en buitenkant trekken kopers. Via de bemiddelaar lever je alleen de foto’s en informatie aan over de auto. De rest van de verkoop wordt uit handen gegeven. Op deze manier hoef je hier zelf niet naar om te kijken. Dit is dan ook de meest effectieve manier om een auto snel te verkopen.

Maak je voertuig klaar voor de spotlight

Een auto die wordt gebruikt moet een recente APK keuring hebben. Zonder goedgekeurd rapport mag deze niet de weg op. Verder zijn er natuurlijk ook total loss auto’s. Bepaalde bedrijven kopen deze op voor auto onderdelen. Jouw auto is dus in de meeste gevallen geld waard. Een auto snel verkopen via een dealer kan meestal alleen tegen inruilwaarden. De bemiddelaar verkoopt de auto zodat je alle vrijheid hebt elders gewoon op je eigen tijd een auto te kopen. Kapotte onderdelen kun je laten vervangen, maar dit kan zeer duur zijn. Het is beter om bepaalde defecten gewoon te vermelden en de auto alsnog in de verkoop te doen. Wel moet de auto veilig zijn en klaar om de weg op te mogen. Vermeld alle gegevens van de auto bij de advertentie. Dit kan met een kenteken check.

Overige papieren die je nodig hebt voor de verkoop van een auto

Houdt alle gegevens bij de hand. Zoals een gebruiksaanwijzing en kenteken gegevens met het inschrijfbewijs of kenteken kaart. Deze worden overgezet op de kopers naam. Verder is het bewijs van recente keuring noodzakelijk, nota van aanschaf, COC gelijkvormigheidsattest, auto radio codes, facturen van reparaties en onderhoudsbeurten en een alarmcertificaat. Hoe completer het set aan documenten. Hoe beter de koopoverdracht zal lopen.