Welke bakfiets koop jij?

Dolly-Bakfiets

Een bakfiets kan enorm handig zijn om je kind of je kinderen te vervoeren. Maar wat voor bakfiets kies je nu en waar moet je op letten bij de aankoop van een bakfiets?  Er zijn zoveel verschillende soorten en merken, zoals de Dolly bakfiets of de Babboe bakfiets. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom geven wij je in dit artikel een aantal tips bij het kopen van een bakfiets.

Goede kwaliteit

Let op de veiligheid

Als je een bakfiets gaat kopen, is veiligheid het belangrijkste punt waar je op moet letten. Er zijn verschillende onderdelen die hierin belangrijk zijn. Kijk bijvoorbeeld of het standaard sterk en breed genoeg is. Controleer ook op de gehele fiets (ook de bak) goed zichtbaar is. Hierbij kun je kijken naar de kleur en naar de reflectoren en verlichting van de bakfiets.

Ook is het goed om het stuur eens goed te bekijken. Een veilige bakfiets heeft dubbele stuurstangen, waardoor je makkelijk kunt sturen. Dit geeft je ook meer stabiliteit. Verder is het aan te raden om te kiezen voor een bakfiets met een driepuntsgordel. Op die manier kun je je kinderen veilig vervoeren. Als laatste kan een bakfiets kantelstoppers hebben, wat ook aan aan te raden is. Hierdoor kun je niet een te scherpe bocht maken, waardoor je omvallen kunt voorkomen.

Controleer de bak

Belangrijk is dat de bak van je bakfiets hoog genoeg. Als de rand van de bakfiets te laag is, zouden kinderen hieruit kunnen vallen. Wil je dat je kinderen zelf in de bakfiets kunnen klimmen? Dan is het goed om te kiezen voor een bakfiets met een opstapje.