Waarom kiezen voor een Alfen laadpaal?

Voor de meeste mensen die er in de praktijk voor kiezen om een elektrische auto aan te schaffen geldt dat ze er maar wat graag ook voor kiezen om bij hen thuis gebruik te gaan maken van een eigen laadpaal. Eén van de mogelijkheden waar je op dit vlak over beschikt is gebruikmaken van een zogenaamde Alfen laadpaal. Het betreft hier een laadpaal die er bekend om staat zowat tot de beste mogelijkheden op de markt te behoren. Indien je kiest voor het aanschaffen van een dergelijke laadpaal kan je bijvoorbeeld rekenen op de aanwezigheid van de zogenaamde Dynamic load balancing technologie. In ieder geval, wil jij hier graag meer over ontdekken? Dan is het zeker de moeite waard om de informatie hieronder nog even extra grondig door te nemen. 

Het belangrijke voordeel van Dynamic load balancing

Eén van de misschien wel belangrijkste voordelen waar je bij het aanschaffen van een Alfen laadpaal op kan rekenen heeft betrekking tot de aanwezigheid van de zogenaamde Dynamic load balancing technologie. Voor het merendeel van de mensen die over een elektrische auto beschikken geldt dat ze er maar wat graag voor kiezen om deze thuis op te kunnen laden. Dat spreekt eigenlijk ook alleen maar voor zich. Dit gezegd hebbende is het zo dat je zal kunnen vaststellen dat lang niet alle laadpalen beschikken over de mogelijkheid om de laadcapaciteit te optimaliseren. 

Om bovenstaande wel te kunnen realiseren heeft Alfen ervoor gekozen om voor haar Alfen laadpaal gebruik te maken van zogenaamde Dynamic load balancing. Dit systeem zorgt ervoor dat er op een optimale manier kan worden opgeladen, maar dan wel rekening houdende met de andere systemen die zich in je woning bevinden. In het verleden kwam het niet zelden voor dat de elektrische auto opladen nagenoeg het volledige elektriciteitsnetwerk inpalmde met alle gevolgen van dien. 

Een uitstekende betrouwbaarheid en veiligheid 

De keuze voor een Alfen laadpaal zorgt er in de praktijk voor dat je altijd kan rekenen op niet alleen een betrouwbare, maar ook op een echt veilige laadoplossing in je woning. Dit blijkt onder meer uit het feit dat de laadpalen van dit merk steevast beschikken over het zogenaamde DEKRA-keurmerk. Voor dit keurmerk geldt dat ze duidelijk maakt dat de producten in kwestie grondig zijn getest en dat uit deze tests is gebleken dat ze perfect weten te voldoen aan de vooropgestelde eisen op vlak van veiligheid en betrouwbaarheid. Dat is uiteraard alleen maar een extra belangrijk voordeel.

De keuze voor een Alfen laadpaal is in ieder geval de moeite waard!

Het spreekt voor zich dat het kopen van een laadpaal in de praktijk altijd bepaalde kosten met zich meebrengt. Voor deze kosten geldt echter dat ze niet persé een groot probleem hoeven te zijn. Dat althans op voorwaarde dat je wel kan rekenen op een uitstekende laadmogelijkheid voor zowel de korte als de lange(re) termijn. Kiezen voor het kopen van een Alfen laadpaal zorgt er in de praktijk voor dat je de beschikking krijgt over één van de beste oplaadmogelijkheden op de markt. Het spreekt dan ook voor zich dat deze keuze de moeite zeker en vast waard kan zijn.