Waar opletten bij een motor inkopen

Een motor inkopen doe je niet alle dagen. Elke stap die je zet om een juiste deal te maken is een ware belevenis. Je zal sowieso op je hoede moeten zijn om onderhandelingen tot een goed einde te brengen omdat er wel eens addertjes onder het gras kunnen schuilen. Zeker wanneer bij het motor inkopen je niet naar een erkende dealer stapt, maar wel naar een particulier. Als je uiteindelijk hebt beslist om langs te gaan bij een verkoper, is het uiterst belangrijk dat je een afspraak maakt op het thuisadres van de verkoper. Op die manier weet je waar de verkoper woont in het geval dat er iets niet in de haak zit.

Bekijk de zichtbare schade nauwkeurig

Een zichtbare schade zegt heel veel over de huidige staat van de motor. Bij het motor inkopen moet je aandacht gevestigd zijn op verschillende factoren zoals:

  • onderkant van de voorvorken om te kijken of er krassen zijn
  • controleer de remgrepen
  • check de spiegels na
  • vraag of de koppel- en remgrepen zijn vervangen

Wanneer de motor die je op het oog hebt beschadigingen vertoont, wil dit nog niet zeggen dat je het motor inkopen moet afblazen. Een technische keuring of testrit kan wel meer info verschaffen.

Het belang van een testrit

Bij het motor inkopen is het heel belangrijk dat je een testrit gaat maken. Op deze wijze controleer je niet alleen of de motor in een uitstekende staat verkeert, maar weet je meteen of de motor de hoog gestelde verwachtingen inlost. Vergeet ook de technische kant niet uit het oog. Kies een dag uit dat het niet regent. De route die je rijdt, is bij voorkeur bekend terrein. Combineer de snelweg met een bebouwde kom. Zo weet je hoe de motor zich gedraagt in verschillende situaties. Controleer tijdens de testrit hoe de motor accelereert en de remmen goed werken.