Remslangen in de auto vervangen als gevolg van haarscheuren

Auto

Naar aanleiding van een keuring van je auto, kan het noodzakelijk zijn om de remslangen in de auto te vervangen. Vaak komt de noodzaak van het vervangen van deze slangen weg bij de kleine haarscheurtjes die in deze slangen kunnen zijn ontstaan. Als deze scheurtjes zich verder ontwikkelen, kan dit vergaande gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage, waarbij de vloeistof uit deze slangen bij anderen onderdelen van je auto terechtkomt. Iets wat je vanzelfsprekend maar al te graag wilt voorkomen! Het vervangen van de slangen kan bij een lokale autogarage gedaan worden. Verstandiger is het om onderdelen vooraf zelf aan te schaffen.

Remslangen

Werking van de remslangen in het remsysteem

De remslangen vormen de verbinding tussen de remklauw, waaraan vaak de remblokken bevestigd worden, en het hydraulische remsysteem in de auto. Deze slangen worden gevuld met een speciale remvloeistof. Zoals reeds beschreven werd, kunnen er als gevolg van het gebruik van deze slangen kleine scheurtjes ontstaan. Bij de aanwezigheid van scheurtjes moeten de slangen vervangen worden. Vaak zijn deze scheurtjes nauwelijks te zien. Op het moment dat het rempedaal in de auto wordt ingedrukt, neemt de druk op de slangen toe. Mocht er sprake zijn van een lekkage, dan is deze druk niet voldoende om de remblokken tegen de remschijven aan te duwen.

autopartsonline.nl

Zelf online onderdelen voor je auto bestellen

Eerder in dit artikel werd al aangehaald dat je het vervangen van de slangen in het remsysteem van de auto over kunt laten aan een lokale autogarage. Verstandig is het hierbij om zelf onderdelen online te bestellen en mee te nemen naar de garage. Zou de garage deze zelf voor je kopen, dan wordt hier vaak een marge over gerekend. Zo wordt het vervangen van onderdelen onnodig duur. Er zijn verschillende webwinkels waar je de slangen kunt bestellen. Let hierbij goed op het type slang. Deze moet aansluiten op het remsysteem in je auto.