Remnippel bestellen voor het vervangen van de remleiding

Wanneer u van een bestaande personenauto een raceauto wilt maken, heeft u verschillende onderdelen nodig. Een van deze onderdelen is een zogenaamde remnippel. Met een remnippel is het mogelijk om een bestaande koperen remleiding in de auto te vervangen voor een remleiding van roestvrijstaal. Het voordeel van een roestvrijstalen remslang is dat u deze precies kunt leggen, zoals u dat wilt. Iets wat bij een koperen remslang niet mogelijk is, doordat het materiaal nauwelijks te bewerken is.

Er zijn verschillende webwinkels waar u deze remnippels in verschillende modellen aan kunt schaffen. Het monteren van dit onderdeel is relatief eenvoudig. Op internet vindt u hier handige stappenplannen voor! Voor het plaatsen van de remnippel heeft u geen speciale machines of apparaten nodig. U kunt de remnippel vaak eenvoudig op de remslang aansluiten, door het hoedje over de remslang te schuiven. Het enige wat u nu nog hoeft te doen, is het messing busje over het teflon te bewegen.

Gebruik van een remnippel in uw auto

In de basis wordt een remnippel gebruikt voor het aansluiten van een remsysteem of een koppelingssysteem binnen de auto. Er zijn verschillende soorten remnippels, waardoor het belangrijk is om vooraf goed te kijken welk type remnippel u nodig heeft voor uw auto. Het meest gebruikte type remnippel is de leidingwartel. Dit type remnippel kan eenvoudig gemonteerd worden op een remklauw of hoofdremcilinder. Let er wel op, dat u een conus aan de remleiding maakt voordat u de remleiding monteert.