Je wilt jouw auto verkopen?

auto verkopen particulier

Jouw auto verkopen is niet iets wat je geregeld doet. Dan verwacht je er ook een serieus bod voor te krijgen wil je het aannemen. Maar waar moet je eigenlijk op gaan letten als je jouw auto verkopen particulier wilt realiseren? Hieronder handige tips waar je rekening mee moet houden.

auto verkopen particulier

Tip 1: Reinig jouw auto grondig!

Als eerste is het van belang om de auto zowel binnen als buiten grondig te wassen. Wanneer je namelijk foto’s gaat posten zullen mensen dit als eerste zien. Zorg er dus voor dat er geen rotzooi te zien is op de foto’s. Wanneer je de foto’s gaat maken wordt er aangeraden om de auto op een schitterende locatie neer te zetten. De omgeving zal alleen maar goed doen bij het verkopen van jouw voertuig.

Tip 2: Weet waar jij jouw voertuig verkoopt

Op vrijwel iedere hoek van de straat is het mogelijk om de auto te koop te zetten. Maar doe je er dan wel goed aan om al die kanalen dagelijks te controleren? Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om gebruik te maken van Marktplaats. Een vrij bekend platform waar je zeer zeker de garantie zult krijgen dat er mensen geïnteresseerd zijn in jouw voertuig. Hier zitten veel particulieren die interesse hebben. Een bezichtiging via deze manier is eenvoudig te realiseren en voordat je het weet is jouw voertuig verkocht. Let er overigens wel op dat je het voertuig overschrijft op naam. Dit is verplicht voor de verzekering.