Hoe vind je een goede rijschool nabij Den Bosch?

Rijbewijs

Zoek je een rijschool nabij Den Bosch? Dan heb je de keuze uit tientallen rijscholen. Toch raden wij je aan om niet zomaar rijlessen te nemen bij de eerste de beste verkeersopleider die je online tegenkomt. Voordat je een rij-opleider kiest, zijn er namelijk een aantal puntjes om op te letten.

Rijschool nabij Den Bosch

Een rijschool nabij Den Bosch met een hoog slagingspercentage

Kies een rijschool nabij Den Bosch met een hoog slagingspercentage. Dit geeft aan dat veel mensen de eerste keer al slagen voor hun rijexamen. Een voorbeeld hiervan is Kees de Vaan Opleidingen. Hier krijg je als cursist altijd een tussentijdse toets (TTT), waardoor het slagingspercentage 20 procent hoger is. De kans dat jij hier in één keer slaagt voor je rijexamen is dan ook redelijk groot.

Een professionele opleider maakt duidelijk afspraken

Je wilt natuurlijk wel weten waar je aan toe bent. Kies dan ook voor een verkeersopleider die duidelijke afspraken maakt bij het uitvallen van een rijles, de lesauto of de instructeur.

Kees de Vaan

Een goede rijopleider werkt met opgeleide instructeurs

Een goede rijopleider werkt met ervaren instructeurs die opgeleid zijn om lessen te geven. Opgeleide instructeurs hebben wettelijk het recht om rijles te geven. Je ziet dit aan de WRM-bevoegdheidspas.

Zelfstandig rijden

Een klantgerichte rijschool laat je pas een rijexamen doen als je zelfstandig en veilig rijdt. Je vormt dan immers geen gevaar op de weg. Bovendien is de kans van slagen dan ook een stuk groter.

Faalangst-rijinstructeurs

Het is natuurlijk erg spannend om af te rijden voor je rijexamen, vooral als je erg nerveus bent of last hebt van Faalangst. Een professionele rijschool, zoals Kees de Vaan Opleidingen, werkt met bijgeschoolde faalangst-rijinstructeurs. Bovendien is het daar mogelijk om een CBR Faalangst-examen te reserveren. Bij zo’n examen neemt de examinator de tijd om je op je gemak te stellen, waardoor je dus minder last hebt van faalangst.