Hoe kan je een auto importeren?

De laatste jaren is het populair om auto’s te importeren. Dit gebeurt voornamelijk vanuit Duitsland, omdat auto’s hier een stuk goedkoper zijn. Dit komt omdat de Duitse automarkt gigantisch groot is. Over het algemeen geldt des te meer aanbod, des te lager de prijzen. Dit is het geval in de automarkt van Duitsland.

Auto zoeken

Als eerst moet je natuurlijk een auto vinden. Om te beginnen ga je online kijken naar wat voor auto je wil kopen. Over het algemeen importeren de meeste mensen een auto uit Duitsland, omdat hier gewoon erg veel keus is. Daarnaast is het ons buurland, waardoor het makkelijk is om daar naartoe te gaan en om auto’s te vervoeren. Het zou veel meer tijd en moeite kosten als je bijvoorbeeld naar een land moet vliegen. Dan komt er veel meer bij kijken. Probeer het dus zo simpel mogelijk te maken voor jezelf.

Extra kosten

Wanneer je een auto gevonden hebt, is het belangrijk om voor jezelf na te gaan of het daadwerkelijk goedkoper is om een auto te importeren of dat het toch voordeliger is om de auto in Nederland te kopen. Het is goed om voor jezelf een overzicht te maken van de extra kosten die er bij komen kijken. Hierbij moet je denken aan brandstof, hotelovernachting, verschuldigde BPM. Als je dit allemaal op een rijtje hebt, kan je kijken of je onder aan de streep echt voordeliger uitkomt.

Ben je van plan om een auto te importeren? Of heb je vragen over een specifiek onderwerp? Neem dan een kijkje op automotiveimport. Zij kunnen je helpen met de import van uw auto naar Nederland tegen het laagste BPM bedrag mogelijk. Ze hebben al vele jaren ervaring met het importeren van auto’s. Je bent bij hun dus op het juiste adres.