Groot enthousiasme voor het oplappen van schadeautos

 

Groot enthousiasme voor het oplappen van schadeautos

 

Hoe kan je feitelijk gezien als dag en nacht verschillen maar toch heel goed bij elkaar passen? Mijn vriend en ik hebben het antwoord. Het maakt niet zo gek veel uit wat je doet, als je het maar met de juiste motivatie, met de juiste instelling doet. Het kan best zijn dat er een stel bestaat op deze wereld waarvan beide personen een niet echt gemotiveerde instelling hebben, die beiden geen passie in hun donder hebben zitten. Dan zou het misschien helpen als de een ervan de ander probeerde te motiveren, of aanstak door het eigen enthousiasme voor dingen. Maar het kan ook zijn dat het dan hopeloos misloopt, omdat beide mensen elkaar niet begrijpen en in die zin, in die levensinstelling, wezenlijk verschillen. Ik heb dat ervaren met mijn ex, die zoog me helemaal leeg uiteindelijk. Ik ben namelijk zelf wel erg gepassioneerd over wat ik doe in het leven. Ik werk als dokter in een ziekenhuis op de kinderafdeling, voor de genezing van ernstige ziektes. Mijn huidige vriend blijkt prima bij me te passen, hoewel hij een geheel ander beroep uitoefent. Hij is monteur en heeft zich toegelegd op schadeautos specifiek. Hij knapt oude schadeautos op en verkoopt die dan weer door. Ik dacht dat ik nooit wat met autos had, maar het enthousiasme waarmee hij erover weet te praten is zo verschrikkelijk aanstekelijk. Hij heeft zijn passie gevonden en ik vind dat zo’n heerlijke drijfveer, het is echt mooi om te zien!