Goede uitrusting voor jouw autosport

Een carrière in de autosport is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Wel kan iedereen met een beetje talent zich inschrijven voor autosport wedstrijden. Mits ze uiteraard zijn toegerust met de juiste auto en verdere uitrusting, zoals een racestoel.

FIA goedgekeurde stoelen

Wanneer je wilt gaan meedoen aan wedstrijden in de autosport, heb je meestal te maken met de eisen die de FIA opgesteld heeft. De FIA, voluit Fédération Internationale de l’Automobile, heeft een veiligheidskeuring ontwikkeld voor de diverse race uitrusting in de autosport. Zo ook voor de racestoelen.

Verschillende uitvoeringen

FIA racestoelen zijn dus stoelen die volgens de FIA eisen zijn geproduceerd en getest. Ze voldoen daarbij aan alle strenge veiligheidseisen. De grootste verschillen zitten hem in de uitvoeringen. Denk hierbij aan zij- of onderbevestiging en wel of geen head support. Uiteraard heeft niet iedereen hetzelfde postuur, dus zijn racestoelen ook verkrijgbaar in verschillende maten.

Verschil in bekleding

Er zijn ook veel verschillen in bekleding. Veel stoelen hebben een zachte velours bekleding. Het zit heerlijk en biedt een comfortabele autosport beleving. Luxere modellen beschikken soms over een ademende mesh stof. Deze hebben weer als voordeel dat je sneller drogen. Ga je off road of doe je mee met autocross? Dan is het handig als de stof gemakkelijk schoon te maken is met water. Er komt in deze gevallen namelijk snel modder op de bekleding. Uiteindelijk is de keuze van de stoel uiteraard vooral afhankelijk van smaak en van het doel van de autocoureur. Voor alle verschillende autosporten zijn geschikte stoelen te vinden, met een FIA keurmerk.