Een waterdicht importplan

Een eigen bedrijf opzetten is ontzettend spannend en er komt veel kijken bij het importeren van de aangeboden goederen. Je kunt producten uit diverse landen importeren en je hebt keuze uit een aantal vervoersmiddelen. Het is belangrijk dat je daarom weet welke opties het beste bij jou passen en wat natuurlijk voordelig is voor jouw bedrijf. Voordat je deze keuzes maakt is het belangrijk om een importplan te maken. 

Doe marktonderzoek

Onderzoek allereerst de Nederlandse markt om te kijken of er genoeg vraag is naar jouw product. Tevens is het slim om ook te onderzoeken welke prijs de consument uit zou willen geven aan jouw product. Aan de hand van deze informatie kun je namelijk kijken tot welk bedrag het mogelijk is om te importeren, zodat je er nog steeds winst op maakt. Doe daarnaast onderzoek naar de mogelijke landen waar je de producten vandaan kan halen. Let hierbij naast de prijs ook op de capaciteit en de werkomgeving.

Het importplan

Na het onderzoek is het tijd om het importplan op te stellen. In dit plan analyseer je de mogelijkheden, waarna je tot een keuze kan komen. Je verwerkt hierin onder andere de opties in transport en de informatie die je nodig hebt. Is het bijvoorbeeld voordeliger om de producten per vliegtuig te laten importeren of is het slimmer om een schip te kopen die deze producten vervoert? Kijk hiervoor eens bij ESB Group. Houd ook rekening met juridische zaken en wet- en regelgeving. 

Een invoervergunning

Wanneer je het importplan hebt staan en alle zaken hierin hebt meegenomen, kun je overgaan op het aanvragen van een invoervergunning. In een aantal gevallen mag je de producten niet of beperkt invoeren. De overige producten moeten voldoen aan strenge voorwaarden.