De voordelen van een financial lease

sp-241-post-238Zoals u misschien wel weet, zitten er veel voordelen aan financial lease. Daarom hebben wij de 5 belangrijkste voordelen van financial lease voor u op een rij gezet.

1. De auto is uw eigendom
In tegenstelling tot een operational lease, waarbij de leasemaatschappij de eigenaar is van de leaseauto, bent u bij financial lease zelf de economische eigenaar.

2. Investerings- en renteaftrek
Zo is het in Nederland toegestaan om het totale bedrag dat er aan rente betaald wordt, op basis van een financial leaseovereenkomst, van de winst af te trekken. Dit noemen ze ook wel de renteaftrek financial lease. De investeringsaftrek is dus een bedrag dat u kunt aftrekken van de winst, wanneer u geïnvesteerd heeft in bedrijfsmiddelen. Door deze investeringsaftrek zal uw winst lager worden en zult u dus minder belasting gaan betalen.

logo

3. BTW over aanschaftijd direct terug vorderen
In Nederland en in de wetgeving over BTW wordt financial lease als een levering gezien. Het bedrag aan BTW kan in één keer teruggevorderd worden.

4. Investeren zonder liquiditeitsverlies
Een onderneming beschikt direct over een leaseauto, maar betaalt een afgesproken aantal vaste termijnbedragen. Omdat u bij financial lease geen gebruik hoeft te maken van uw eigen financiële middelen, zult u uw liquiditeit behouden. Hierdoor heeft u dus als ondernemer altijd de ruimte om te ondernemen.

5. Vaste leasetermijnen
U zult altijd tegen vaste maandlasten voor een afgesproken vaste periode leasen. Zo weet u bij voorbaat altijd exact welke kosten u precies kunt verwachten.

Megane_Estate_new