De beste caravanverzekering

logo caravanverzekeringeuMijn man en ik reizen ontzettend graag. Jammer genoeg kan dit wel behoorlijk duur zijn, want vliegen is niet de goedkoopste manier van reizen. Enkele jaren geleden hebben we daarom besloten om een caravan te kopen en natuurlijk hadden we toen ook een caravanverzekering nodig.

In het begin waren we er niet zeker van of we een caravanverzekering moesten nemen, want de winkel waar we onze caravan gekocht hadden, vertelde ons dat deze eigenlijk door de autoverzekering gedekt zou zijn. Een verzekering voor de caravan zou echter wel een slim plan zijn, want als deze gestolen zou worden, zou hij plotseling niet meer onder de autoverzekering vallen. Kortom, we zouden dan niets vergoed krijgen.

caravan op snelwegEen moeilijke beslissing

Omdat we graag zoveel mogelijk wilden besparen, wilden we eigenlijk niet graag ook nog een verzekering voor de caravan erbij nemen, want ook dit kost elke maand weer geld. Aan de andere kant wisten we niet wat we zouden doen als er toch iets onverwachts gebeurde, want dan zouden we eigenlijk onze hele investering kwijt zijn. Kortom, het was een moeilijke beslissing.

Op dezelfde dag dat wij onze discussie hadden, dat wil zeggen mijn man en ik, kwam ook een vriend van ons langs. Hij vertelde ons dat een bekende van hem enkele jaren geleden ook een caravan had gekocht, maar hij had deze nooit laten verzekeren. Daar had hij nu ontzettend spijt van, want door een ongelukje stond vlak na de aankoop zijn caravan in brand. Dit was waarschijnlijk te wijten aan een sigaret. In dit geval kreeg hij dus niets vergoed voor de caravan en dus was hij zijn hele investering kwijt. Geld om een nieuwe te kopen had hij niet. Wij wilden dit natuurlijk voorkomen en besloten toch voor een caravanverzekering te gaan!

nieuwe caravan