Chiptuning Volkswagen: Haal meer uit jouw auto

Ben jij al bekend met chiptuning Volkswagen? Er is namelijk veel meer uit jouw Volkswagen te halen dan je in eerste instantie gedacht had. Fabrikanten hebben namelijk een bepaalde marge ingebouwd in de software van de motor, welke gerekt kan worden door enkele aanpassingen uit te voeren. Hiervoor moet je wel gaan kijken naar een professional die de werkzaamheden uit kan voeren. EQ Performance is een van de bedrijven die de prestaties van jouw auto aanzienlijk kan verbeteren. Maar welke voordelen kun je aan de chiptuning gaan behalen en hoe wordt het uitgevoerd? 

Chiptuning Volkswagen voor meer vermogen 

Chiptuning van een Volkswagen kan ervoor zorgen dat het motormanagement van jouw auto geoptimaliseerd wordt. De meeste benzine- en dieselauto’s hebben namelijk een bepaalde marge bij de geïnstalleerde software zitten, waardoor er nog ruimte is voor verbeteringen en aanpassingen. De aanpassingen worden hierbij gedaan bij de Electronic Control Unit (ECU) van de motor. Door meer met de marge te gaan spelen kan er een verbeterd vermogen gerealiseerd worden en zal jouw auto dus meer kracht gaan krijgen. Je merkt dit direct als je met jouw auto wegrijdt uit de garage, doordat jouw auto beter op gaat trekken. 

Aanpassingen zorgen niet voor schade 

Aan de chiptuning Volkswagen kunnen veel voordelen behaald worden. Zo biedt de marge van de fabrikant de ruimte tot optimalisatie, zonder dat de kans op schade of slijtage aan de motor toe gaat nemen. Zo haal je dus het beste uit de motor, terwijl je niet het risico loopt dat er binnen een korte tijd een hogere kostenpost uit gaat komen. De aanpassingen worden hiervoor nauwkeurig uitgevoerd, waarbij het ontstekingstijdstip, de gaspedaal reactie en de inspuithoeveelheid veranderd kunnen worden. Dit zal het vermogen van de motor dus aanzienlijk gaan veranderen. 

Meer rendement voor een besparing 

De chiptuning Volkswagen zorgt hierdoor voor een verhoogd rendement. Hiervoor hoef je jouw rijstijl niet aan te gaan passen. Je kunt hierdoor een flinke brandstofbesparing gaan krijgen. Dit levert jou een goede kostenbesparing op. Je hoeft minder vaak te gaan tanken, doordat je zuiniger gaat rijden. De motor hoeft namelijk ook minder te gaan werken om dezelfde prestaties te kunnen behalen en dit ga je in jouw portemonnee voelen. De investering die je maakt bij de chiptuning zal hierdoor uiteindelijk juist geld op gaan leveren. Ook dit is een voordeel die je graag gaat behalen aan de auto. 

Op basis van goed advies 

Laat jezelf altijd goed adviseren over de chiptuning Volkswagen via Eqperformance.nl. Ieder model zit namelijk anders in elkaar, waardoor je er ook op een andere manier jouw profijt aan gaat behalen. De professional bekijkt hiervoor de conditie en het model van de auto. Ook worden jouw wensen geheel doorgesproken. Het is belangrijk dat er reële verwachtingen worden geschetst, zodat je na de werkzaamheden niet teleurgesteld wordt. Pas na het gesprek zal de professional voor jou aan de slag gaan en de motor van jouw auto optimaliseren. Daarna is het profiteren.