Bespaar geld: importeer een auto uit België!

Het is algemeen bekend dat het importeren van een auto uit Duitsland een leuk financieel voordeel oplevert, maar wist je dat óók Belgische auto’s zeer aantrekkelijk geprijsd zijn? In ons buurland zijn talloze occasions te vinden die stukken malen goedkoper zijn ten opzichte van vergelijkbare occasions in ons land. Wil je weten waar je rekening mee moet houden, lees dan snel verder.

Verschillen Nederland en België

Het kopen van een (tweedehands) auto verloopt in ons buurland net wat anders dan je gewend bent. Zo zijn alle Belgische autohandelaren bij wet verplicht om een auto, voorafgaande aan de verkoop, technisch te keuren. En worden alle auto’s afgeleverd met een Car-Pass. Op dit document staat de kilometerstand vermeld. Mocht de autohandelaar dit document niet kunnen verstrekken, dan heb je altijd recht op een teruggave van de aankoopprijs.

Voordelen auto importeren uit Belgiëauto

  • Goedkopere auto’s. Wie een auto koopt in België zal niet van een koude kermis thuis komen. De autoprijzen liggen gemiddeld veel lager.
  • Dezelfde taal. In een groot gedeelte van België kun je gewoon in het Nederlands onderhandelen over de auto van je keuze. Dat is wel zo makkelijk!
  • Meer luxe en extra’s. Auto’s in België worden standaard geleverd met meer luxe en extra mogelijkheden. Dit heeft alles te maken met de vraag vanuit de Belgische markt.

Nadelen auto importeren uit België

  • Transport naar Nederland.
    Met een tijdelijk Belgisch kenteken mag je in Nederland niet rijden. Er zijn veel grenscontroles dus zorg dat je goed op de hoogte bent van de regels en wetgeving in ons land.  

BPM bij invoer.
Tweedehands auto’s invoeren vanuit België is stukken goedkoper omdat er andere belastingen gelden. Je betaalt in België  bij aankoop van een auto geen buitenproportionele BPM (Belasting personenauto’s en motorrijwielen). Houdt er echter wel rekening mee dat er bij het importeren van de auto toch BPM geheven wordt