Auto verkopen, hoe doe ik dat?

ik wil van mijn auto af

Na de jaren van gebruik, ben je van plan om een nieuwe auto te gaan aanschaffen. Echter zit je nog wel met een ander obstakel, eerst moet je maar eens zien van de vorige af te komen. Hierom besluit je aan de slag te gaan met het auto verkopen. Dit lijkt een koud kunstje, een wagen verkopen kan vast niet moeilijker zijn dan het verkopen van een fiets! Of toch wel? Een fiets verkopen is zo gedaan, maar bij het verkopen van een auto, komt toch nog ietsje meer kijken. Zo is het bijvoorbeeld van belang om al het papierwerk in orde te hebben!

Wat moet er geregeld worden?

Wanneer je besluit om je auto te verkopen, is het van belang dat je samen met de koper regelt dat het voertuig overgeschreven wordt. Dit houdt in dat het kentekenbewijs van de auto, officieel op de naam van de koper gezet zal worden. Het overschrijven van het kentekenbewijs is van belang, zodat jij als verkoper geen verplichtingen en verantwoordelijkheden meer hebt over het voertuig. De verplichtingen houden na de overschrijving direct op, maar let er wel op dat je zelf ook nog even de verzekering van de auto opzegt of overschrijft naar uw eigen nieuwe auto. Anders blijf je voor niets doorbetalen!

Aan wie verkoop ik eigenlijk?

Tja, de grootste keuze is altijd aan wie je de auto eigenlijk gaat verkopen. Misschien ken je wel iemand in je familie of vriendengroep die nog op zoek is naar een nieuwe, tweedehandse auto of die net begint met rijden. Op deze manier kun je misschien onderling een deal maken over de prijs. Wil je dit niet met particulieren zelf regelen, dan is het ook mogelijk om de auto bij een dealer of handelaar in te leveren. Het grote voordeel hiervan is dat zij het grote gedeelte van het papierwerk voor je zullen regelen. Een stuk minder gedoe levert het op dus!